Hypopressiv bekkenbunnstrening

Hypopressiv trening

Opptrening etter fødsel- prøv hypopressiv bekkenbunnstrening

Hypopressiv bekkenbunnstrening  er en god treningsform for de fleste.

Har du født og ønsker å komme i gang med trening igjen? Har du fått barn nylig eller er det flere år siden og du egentlig aldri har kommet i gang men kjenner at det nå er på tide? Det er fort gjort at vi startet med full trening og tung belastning når vi først bestemt oss for å trene og er motivert. Så går det noen uker så kjenner vi kanskje at kroppen blir sliten, kanskje det lekker litt urin ved hard trening. Da kan man fort miste motivasjonen og gi opp.  Det lureste du alltid gjør når du skal starte med trening etter et opphold er å starte gradvis.

Er det etter fødsel og svangerskap må vi begynne forsiktig for å bygge opp kroppen. Det er også viktig å trene de musklene vi ikke ser så som indre kjerne og bekkenbunnsmuskulatur.  Gjør man ikke så kan man se sterk ut på utsiden men man kan være svak «inni» og få lekkasjeproblemer eller følelse av nedpress . Knipeøvelser kan være effektivt for mange men alle kommer ikke i mål med dette. Nyere forskning viser til at hypopressiv bekkenbunnstrening kan være like effektivt som knipeøvelser. I tillegg vil hypopressiv trening gi andre positive fordeler også.

Hva er egentlig hypopressiv trening? Det er pusteøvelser som styrker indre kjerne og bekkenbunnsmuskulatur. I tillegg får du god holdning og fokus på pusten som medfører mange ulike positive effekter. Det kan også være effektivt for rygg og bekkensmerter.

Det er en spesiell pusteteknikk som må læres. Når man først lært teknikken er det enkle øvelser som kun tar mellom 5-15 minutter å gjøre for å få god effekt. De fleste vil trenge 2-3 individuelle timer for å komme skikkelig i gang og lære ulike posisjoner. Så er det bare å jobbe videre hjemme.

Lenge siden fødsel?

Uansett om det er 6 uker eller 60 år siden fødsel er det bare å starte, det er aldri for sent.

Noen merker effekt på kort tid andre trenger å jobbe lenger for å få effekt det er veldig individuelt. Dersom du ønsker å vite mer om dette eller bestille en time er du hjertelig velkommen. Timene kan både gjøres her på klinikken eller vi kan ta det online dersom det passer bedre. De fleste vil trenge 2-3 individuelle timer for å komme skikkelig i gang.

Les mer om tjenesten her

 

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *