Tidlig oppfølgningstime i graviditeten

Planlegger du å bli gravid eller kanskje du nettopp oppdaget at du er gravid?

Tidlig i svangerskapet er det anbefalt med en helsesamtale, dette etter nasjonale retningslinjer fra helsedirektoratet. Etter anbefalinger bør få time innen 1 uke etter du henvendt deg til helsevesenset,

Dersom du ønsker kan du også velge å gå privat hos oss. På denne samtale fyller vi ut helsekort, som du skal ha med deg ved hver kontroll under svangerskapet. Du får mulighet å ta opp ting du lurer på og jordmor vil spørre deg litt om dine levevaner. Videre vil det også tas en kontroll av urin, blodtrykk og noen blodprøver som anbefales under svangerskapet. Du vil også få informasjon om alternative fødeplasser og vi kan også søke fødeplass + rutineultralyd (som utføres ca graviditetsuke 17-20), dersom der bestemt dere hvor dere ønsker å føde i løp av samtalen.

Kroppen psykisk og fysisk

Det er ofte mange spørsmål som dykker opp når du planlegger graviditet og tidlig i graviditeten. Vi ønsker å være en støtte for deg og din partner, slik at dere opplever tiden lettere.

Det skjer mye i kroppen både psykisk og fysisk de første ukene av graviditeten , som kan oppleves både med glede og bekymmer. De aller fleste blir trettere en vanlig, kjenner hjerteklapping av og til og blir mer andpusten enn tidligere. Var det ikke tungt å gå i trapper før du ble gravid, er det ihvert fall det nå. Det kan også være at du opplever kvalme, både morgen og på kvelden, dette er individuelt.

Heldigvis skal vi ikke ha det slik hele graviditeten, de aller fleste av symtomer som kommer tidlig i gravidteten blir bedre når du passert graviditetsuke 12.  For at tiden skal bli best mulig for deg, anbefaler vi en tidlig samtale med jordmor, gjerne allerede i graviditetsuke 6. Du bør også passe på å lytte til kroppen, ta en ekstra vile i løp av dagen. Spise regelemessig og litt hyppigere enn tidligere. Dette bidrar til et jevnt blodsukker, som kanskje vil hjelpe deg med mindre kvalme og mer overskudd.

Oppfølgning

Oslo jordmor og kvinnesenter har jordmødre som kan følge deg opp under svangerskapet, ønsker du time til en av oss, booker du det her. Vi har også ultralydjordmor og gynekolog som kan ta første ultralyden  eller NIPT test, om dette er et ønske.

Velkommen!

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *