Hypopressiv-Bekkenbunnstrening

Hypopressiv- / Bekkenbunnstrening

Hypopressiv- / Bekkenbunnstrening

Opplever du urinlekkasje, nedpress eller ubehag i underlivet? Har du svak bekkenbunnsmuskulatur og kommer ikke i mål med tradisjonelle knipeøvelser? Er det utfordrende å vite om du gjør knipeøvelser riktig?

Hypopressiv trening er en treningsform for å få tak i de musklene som styrker bekkenbunnen. Ved hjelp av pusteøvelser i ulike stillinger, aktiveres kjernemuskulaturen og støttemuskulaturen som ligger rundt kroppens organer? Treningen kan hjelpe ved blant annet ryggsmerter, urinlekkasje, smerte ved samleie og opplevelse av nedpress i skjeden. Hypopressiv trening kan også være en god hjelp for deg som opplever delte magemuskler etter svangerskap. Treningsformen er også bra som opptrening generelt etter graviditet og fødsel.

På den første konsultasjonen legges det vekt på å kartlegge dine utfordringer og ubehag. Jordmor vil gjøre en underlivssjekk, vaginal undersøkelse, kontrollere magemuskler og gi deg opplæring i øvelser du kan ta i bruk hjemme. Du blir grundig opplært/instruert i teknikken. Øvelsene er enkle og tar kun noen (få) minutter å gjennomføre når du først er i gang.

De fleste har videre behov for 2-3 oppfølgingskonsultasjoner, for deretter å utføre øvelser på egen hånd og oppnå forbedring.

Hypopressiv trening kan være aktuelt for deg som har:

  • Nylig født og vil komme i gang med trening etter fødsel
  • Urinlekkasje når du nyser eller trener
  • Nedpressfølelse i underlivet
  • Fått påvist underlivsprolaps
  • Vondt i rygg/bekken
  • Delte magemuskler etter svangerskap

 Bestill time hos jordmor Karin for å få innføring i hypopressiv trening.
Du kan også få opplæring/ veiledning online.

Send oss en e-post, dersom du ikke finner et tidspunkt som passer for deg.