Jordmors kompetanse

jordmors kan

Jordmors kompetanse er mer enn svangerskap og fødsel. De fleste tenker nemlig på fødsler når man hører ordet jordmor men visste du at jordmor har bred kompetanse for hele spektret i den fertile kvinnens liv?

Hos oss møter du jordmor innenfor flere typer tjenster du som ikke er gravid kan muligens ønske.  Nedenfor kan du få et innblikk i hva jordmor kan tilby deg som ikke er gravid.

Jordmor har god kompetanse innenfor kvinnehelse og kan tilby deg som ikke er gravid:

Prevensjonsveiledning– Vi går igjennom de ulike alternativene som finnes for å forhåpentlig kunne lande på noe som passer deg. VI tenker også at det er viktig med en oppfølging noen måneder etter du startet på ditt prevensjonsmiddel for å sjekke at du trives eller om man trenger å prøve noe annet.

Innsettelse av spiral og p-stav– Dette har vi lang og god erfaring med.

Celleprøve fra livmorhalsen– Alle kvinner mellom 25-69 år anbefales å ta en celleprøve hvert 3-5 år. Dette for å kunne oppdage ev forstadier som over tid kan utvikle seg til kreft. Det er en prøve som tas via skjeden, tar kun noen sekunder å ta prøven og de fleste synes ikke det er vondt å ta. Mange kvinner gruer seg til å ta denne prøven og utsetter timen for prøven. Ikke gjør det- bestill time hos en av våre jordmødre i dag.

Test av kjønnssykdommer– Har du ny partner, eller rart utflod/ubehag og mistenker at du kan fått en kjønnssykdom. Bestill time for sjekk hos oss. Kort ventetid og du får som regel raskt svar.

Kontroll etter fødsel– vi går igjennom fødselen, gjør en underlivssjekk- ser på ev sting, sjekker kontakt med bekkenbunnsmuskulatur og magemuskler. Dette vil være fint uansett om du født vaginalt eller med keisersnitt. Det å få en grundig kontroll med sjekk av bekkenbunnsmuskulaturen er viktig. Kontakten med kjernemuskulatur og bekkenbunn blir påvirket under svangerskap og fødsel. Det å få tilbake kontakten og knipe riktig er viktig med tanke på at vi skal få gjort knipeøvelser på riktig måte for å få god effekt. Kroppen din skal tilbake til utgangspunktet og vi ønsker å forebygge at du får urinlekkasje og underlivsprolaps.

Samtale med jordmor– Mange kvinner synes jordmor er en god samtalepartner. Eksempler på tema kan være, abort, graviditet, fødsel, prevensjon eller amming.  På jordmorsamtale snakker vi om det du har behov for.

Jordmors kompetanse er på så mye mer enn « bare» ta imot barn, så hjertelig velkommen å bestille time hos en av våre jordmødre. Bestill time her.

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *