Kontroll etter fødsel

KONTROLL 6-8 UKER ETTER FØDSEL

Kontroll etter fødsel anbefales, en etterkontroll av mor.

Kontroll etter fødsel kalles ofte «6 ukers kontroll», men det er ikke så viktig at kontrollen skjer akkurat da. Det er også mulig å komme senere. Det viktigste er at du får en god etterkontroll hvor du har mulighet til å stille spørsmål og snakke om det du på hjertet.  

Tema på en kontroll etter fødsel: 

Vi setter av god tid til samtale om fødselsopplevelsen, amming/flaskemating, morsrollen, samlivet og prevensjon. Vi gjør også følgende undersøkelser på kontroll etter fødsel:

Hvis det er ønskelig å sette inn en spiral eller p-stav i forbindelse med en kontroll etter fødsel er ofte dette mulig. Alternativ bestiller du ny time for «Innsettelse av spiral»/ «innsettelse av p-stav» 

Overveldende ny tilværelse

For de aller fleste innebærer det å få barn, uavhengig om det er første barn eller ikke, en overveldende tilværelse. Det er heller ikke lett å forberede seg for alt som skal komme. Opplevelsen rundt fødsel, og tiden som  foreldre er svært individuel.

Kanskje du er en av dem som har en erfaring fra tidligere som påvirker hele situasjonen? Blev det ikke slik som forventet , fødselen eller første tiden etterpå? Mulig dere har noen utfordringer med tidligere barn eller utfordring mellom dere som partner?

Vi anbefaler dere å investere i tiden som kommer i forkant , hvis mulig. Delta gjerne på et av våre Barsel/ amme kurs. Dersom du ikke fått anledning til dette, kan også etterkontrollen og en ekstra jordmor samtale i etterkant være med å styrke deg/ dere. Det er en god investering for tiden som kommer, for deg/ dere og ditt barn