Prevensjonsveiledning

Prevensjonsveiledning, Gynekolog og jordmor

Vi kan gi deg prevensjonsveiledning. Trenger du prevensjon, men vet ikke hva du skal velge? Er du misfornøyd med nåværende prevensjonsmetode? Har du nettopp født et barn, men ikke er klar for å bli gravid på ny?

Ved prevensjonsveiledning vil vi finne ut hva som passer deg best. Det finnes en rekke ulike prevensjonsmidler på markedet, og det som fungerer bra for din venninne, trenger ikke passe like bra for deg.

Det finnes både hormonell prevensjon og ikke hormonell prevensjon dersom dette skulle være aktuelt. Hormonell prevensjon er forskjellig og noen inneholder både hormoner østrogen og gestagen, mens enkelte inneholder kun gestagenhormonet.

For å finne ut hva som passer deg, tar vi en prat sammen i forhold til blant annet din generelle helse og livstil.  Hva er viktig for deg? Hva har du prøvd tidligere?

Vi ønsker gjerne informasjon om eventuelle familierelaterte helseutfordringer som for eksempel blodpropp. Dine ønsker i forhold til mens eller ikke, hvordan din blødning er per dags dato, har du noen tanker rundt graviditet? plages du av menssmerter? Lever du et aktivt liv, og har lett for å glemme faste tider? Hvilken typ av forhold har du? det er også mulighet vi kontrollerer ditt blodtrykk og ønsker din vekt + høyde. 

Jordmødrene på Oslo jordmor og kvinnesenter gir individuelt tilpasset prevensjonsveiledning slik at du får kunnskap til å finne metoden som
passer best for deg.

Du kan også snakke med en gynekolog dersom du foretrekker dette. da booker du timen som heter gynekologisk konsultasjon. 

Du trenger ingen henvisning. Vi skriver ut resept på prevensjon og kan sette opp en time hos oss for innsettelse av spiral/p-stav om du ønsker det.

Vil du vite mer om prevensjon? Besøk vår blogg.

Podcast om prevensjon