Gynekolog Oslo jordmor og kvinnesenter

Gynekolog Oslo jordmor og kvinnesenter kan hjelpe deg

Hos oss møter du engasjerte , omsorgsfulle og erfarne gynekologer. Du har kanskje fundert på hva en gynekolog egentlig kan hjelpe deg med? Dette skal vi tydeliggjøre i denne bloggen.

Hva er en gynekolog?

En gynekolog er en lege som har spesialisert seg på kvinnesykdommer og fødselshjelp. De har ekspertise på sykdommer i de kvinnelige kjønnsorganene, inkludert eggstokkene, egglederne, livmoren, livmorhalsen, skjeden og rundt skjedeåpningen.

Hva kan en gynekolog hjelpe deg med?

En gynekolog kan hjelpe deg med en rekke ulike problemer. Dette kan for eksempel være:

  • Plager og sykdommer i underlivet, for eksempel smerter, blødninger, utflod,  kløe, svie, seksuelt overførbare infeksjoner (SOI) og kreft.
  • Smerter eller ubehag ved samleie. Våre gynekologer kan hjelpe deg med at utelukke at grunnen til plagene krever behandling, for eksempel infeksjon. Grunnen kan og så være tørrhet i skjeden eller skader.
  • Urinlekkasje. Ved de fleste tilfeller av urinlekkasje bør men starte med bekkenbunnstrening. Det er fint å få en sjekk i forhold til grad av svekkelse  og hva som er årsaken.
  • Svangerskap og fødsel, inkludert oppfølging av risikosvangerskap, forløsning og ettervern. Hos oss har vi ikke hjelp med fødsel, men vi henviser deg til et sykehus hvor du kan føde.
  • Prevensjon, for eksempel spiral, p-stav, minipiller, p-piller, p-ring, p-plaster eller p-sprøyte. Hos oss kan du også få hjelp av jordmor med prevensjonsveiledning, spiral og p-stav innsettelse.
  • Fertilitetssjekk,  kanskje du lurer på hvordan det står til med dine egg  eller har du og din partner prøvd å bli gravid uten resultat? Gynekolog Oslo jordmor og kvinnesenter kan starte opp noen behandlingsalternativ for å  øke sjansen for graviditet eller utredning for infertilitet.
  • Overgangsalder, inkludert behandling av symptomer som hetetokter, søvnvansker og humørsvingninger. Det er ikke alltid enkelt å vite årsaken til sine symptomer. Med hjelp av samtale, ultralyd og noen blodprøver kan vi finne ut om du er i overgangsalderen.

En gynekologisk undersøkelse er en viktig del av god kvinnehelse. Undersøkelsen inkluderer en samtale med legen om dine helseproblemer, en fysisk undersøkelse av underlivet, undersøkelse med ultralyd og i noen tilfeller også blodprøver.

Det er viktig å oppsøke gynekolog regelmessig, selv om du ikke har noen plager. For noen er dette like naturlig som at man går til tannlegen en gang i året.

Hvis du har noen spørsmål eller bekymringer om din kvinnehelse, er det alltid best å oppsøke en gynekolog. Velkommen til oss, Gynekolog Oslo jordmor og kvinnesenter

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *