Gynekolog i Oslo

Gynekologisk Undersøkelse

Få raskt time hos våre kvinnelige gynekologer. Du behøver ingen henvisning.

Trenger du gynekolog i Oslo?

Våre to gynekologer Hildegunn Horne og Desislava Vasileva er spesialister i kvinnesykdommer og fødselshjelp og har lang erfaring innenfor gynekologiske problemstillinger. Du er velkommen til oss uavhengig av hvor du bor og du trenger ingen henvisning. 

Når trenger man en gynekologisk undersøkelse? 

Det er viktig at man tar celleprøve som anbefalt etter nasjonale retningslinjer (minst hvert femte år). Dersom man ikke har besvær, er det ikke vanlig med regelmessige gynekologiske undersøkelser. Noen ønsker likevel årlig eller med et par års mellomrom en gynekologisk undersøkelse, forebyggende eller dersom en har fått påvist en sykdom selv eller i familien. Det er viktig å vite at celleprøve sjekker celler i livmorhalsen som overtid kan utvikle seg til livmorhalskreft. Kreft i livmor eller eggstokker vil ikke synes på denne undersøkelse. Da må man i så fall ta en gynekologisk undersøkelse med ultralyd for å kunne oppdage dette.

Føler du ubehag i underlivet, får smerter eller uventet blødning bør dette sjekkes opp. Vi anbefaler at du bestiller time hos gynekolog om du har nyoppstått smerte i magen, nedpress eller tyngdefølelse. Gynekologisk undersøkelse er også aktuelt om du har smerte ved samleie, sterk smerte ved menstruasjon eller urinlekkasje. Vi anbefaler at du ikke går med plager over tid.

Vaginale blødninger etter klimakteriet (overgangsalder) bør alltid kontrolleres og utredes hos en gynekolog.

Vår gynekolog kan hjelpe deg. Det er ikke nødvendig med henvisning og du får raskt time.

Gynekologisk undersøkelse med ultralyd

Ved en gynekologisk undersøkelse ser gynekologen på vulva, vagina og livmorhals og tar de prøver som er aktuelle. Det gjøres også en palpasjon hvor hun kjenner på livmor i tillegg til  eggstokker og avslutningsvis gjøres en ultralyd. Vaginal ultralyd vil si at man får en ultralydprobe inn i skjeden.

Med vaginal ultralyd får en oversikt over det lille bekken. Vi kan undersøke livmorveggen, livmorslimhinnen og eggstokkene. Det går an å se hvor kvinnen er i sin menstruasjonssyklus, telle antall egg i hver eggstokk og oppdage cyster eller svulster, polypper eller muskelknuter. Egglederne er kun synlige ved avvik.

Med ultralyd kan gynekologen også vurdere om en spiral er plassert riktig i livmoren. Ultralydundersøkelse er også en viktig del av en infertilitetsutredning.

Gynekologen kan for eksempel hjelpe deg med:

Gynekolog midt i Oslo

Du er velkommen til oss uavhengig av hvor du bor. Du trenger ingen henvisning. Vi holder til midt i Oslo sentrum, ved Tinghuset. Eventuelt parkering i sentrum parkeringshus. Bestill time her