Gynekologisk Undersøkelse

Gynekologisk Undersøkelse

Få raskt time hos vår kvinnelige gynekolog Oslo. Du behøver ingen henvisning.

Våre gynekologer Hildegunn og Desi erbegge spesialister innen gynekologi og fødselshjelp.  De har lang erfaring innenfor gynekologiske problemstillinger. Du er velkommen til oss uavhengig av hvor du bor. Du trenger ingen henvisning.

Når trenger man en gynekologisk undersøkelse? Er det viktig med regelmessige gynekologiske kontroller? 

Det er viktig at man tar celleprøve minst hvert 3 år som anbefalt. Dersom man ikke har besvær er det ikke nødvendig med regelmessige gynekologiske undersøkelser. 

Føler du ubehag i underlivet, får smerte eller blødninger bør dette sjekkes opp raskt. Vi anbefaler at du bestiller time hos gynekolog om du har nyoppstått smerte i magen, nedpress eller tyngdefølelse. Gynekologisk undersøkelse er også aktuelt om du har smerte ved samleie,  sterke smerte ved menstruasjon eller urinlekkasje. Vi anbefaler at du ikke går med plager over tid. 

Vaginale blødninger etter klimakteriet (overgangsalder) bør alltid kontrolleres og utredes hos en gynekolog.  

Vår gynekolog kan hjelpe deg. Det er ikke nødvendig med henvisning og du får raskt time. 

Gynekologisk undersøkelse med ultralyd

Ved en gynekologisk undersøkelse ser gynekologen på vulva, undersøker vagina og livmorhals, etterfulgt av palpasjon hvor hun kjenner over livmor og eggstokker og avslutningsvis tar en ultralyd. Vaginal ultralyd vil si at man får en ultralydprobe/ ultralydstav inn i skjeden.

Med ultralyd undersøkes livmoren, livmorslimhinnen, eggstokker og gynekologen ser hvor kvinnen er i sin menssyklus.  Med ultralyd kan gynekologen også vurdere om en spiral er plassert riktig, om kvinnen har muskelknuter i livmoren eller cyster på eggstokk. Ultralydundersøkelse er også en viktig del av en infertilitetsutredning.

Gynekolog oslo

Du er velkommen til oss uavhengig av hvor du bor. Du trenger ingen henvisning. Vi holder til midt i Oslo sentrum. Bestill time her

Er du gravid og ønsker ultralyd, velger du tjenesten «Ultralyd for gravide»