Ammekurs

Kontroll-6-8-uker-etter-fødsel

Ammekurs- er det nødvendig?

De aller fleste gravide kvinner har et ønske om å amme sitt barn. Amming har mange helsefordeler for både mor og barn. Man kan tenke at det å amme er en naturlig ting som vil gå av seg selv. For mange gjør det også det men vi ser at mange kvinner strever med ammestarten og komme ordentlig i gang.  På et ammekurs går vi igjennom den fysiologiske prosessen med melkeproduksjonen og hvordan du kan fremme dette. Dere lærer om «golden hour» som er den aller første time etter fødselen og hvorfor denne er spesielt viktig for å få til en god start og hva man kan gjøre dersom man av ulike grunner ikke får til denne første ammingen og hva man da kan gjøre for at det skal bli bra allikevel.

Fysiske endringer i kroppen etter svangerskap og fødsel

Kroppen din går igjennom en stor forandring både i graviditeten og etter fødsel når den skal tilbake til «utgangspunktet» igjen. Kunnskap om hva som skjer og hva du kan forvente vil ofte gjøre at man kjenner seg tryggere i situasjonen. Mange kvinner blir redde at kroppen aldri skal bli som før igjen men for de aller fleste gjør det det men man må gi det litt tid. Når kan man begynne å ha sex igjen? Er det noe man bør tenke på i forhold til det? Dette tar vi opp på kurset.

Psykiske endringer

Det å bli forelder og blir en familie er en stor omstilling for alle. For noen kan det være en krevende tid å lande litt i nye «roller». Det tar også tid å bli kjent  med den lille og hva han/hun vil. Noen opplever tiden med en nyfødt i hus som veldig krevende andre opplever den som helt underbar. Vår erfaring er at de fleste opplever litt av begge deler. Jo mer man har forberedt seg på forhånd jo bedre opplevelse ofte.

Melkeproduksjon og ammemønster

Hvor lang tid tar det før melken kommer igang? Hvor mye mat trenger en nyfødt? Dette går vi grundig igjennom på kurset, hva bør man tenke på og hvor ofte skal barnet spise i starten. Hva kan du gjøre for å øke melkeproduksjonen?

Vi anbefaler kurs for både deg som skal amme og din partner

For å få til vellykket amming er det veldig viktig med god support og støtte av partner. Derfor ser vi det som veldig viktig at både gravid og partner er med på kurset. 2 hoder husker bedre enn et og de første dagene etter fødsel er det mye følelser og hormoner i sving. Det går ofte ut over hukommelsen og vi ser at de som tilegnet seg kunnskap før fødsel ofte husker bedre da de hørt ting før.

Våre ammekurs holdes online og varer ca 1,5 time. Litt lenger hvis det er mye spørsmål. Dere sitter behagelig hjemme i egen sofa og kan stille spørsmål underveis. Meld dere på her.

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *