Ops, jeg glemte visst å ta pillen!

Har du noen gang glemt å ta p-pillen? En dag var fokuset ditt bare et helt annet sted, kanskje var du stressa eller hverdagsrutinen din ble forstyrret. Har du satset på «sikker periode» men ikke hatt full oversikt over egen syklus? Eller har du brukt prevensjon i flere år, men sluttet fordi du ville gi kroppen en «pause»?
Grunnene til inkonsekvent eller manglende bruk av prevensjon er mange. Men om du ikke ønsker å bli gravid, er prevensjon løsningen. Heldigvis finnes det mange prevensjonsmidler å velge mellom.

Når man skal velge prevensjonsmetode kan det være lurt å tenke gjennom hvor viktig det er for deg å unngå graviditet. For å finne riktig prevensjonsmetode bør også tidligere erfaring med prevensjon, opplevde bivirkninger og sykehistorie tas med i vurderingen.

Tilgang på riktig og oppdatert kunnskap om prevensjon er viktig for å kunne ta et godt valg, derfor anbefaler vi prevensjonsveiledning. Metoden som fungere for venninnen din trenger ikke fungere for deg. Og gammel kunnskap som ikke lenger er gyldig, slik som at spiral kun gis til kvinner som har født, må ryddes av veien.

Du kan velge mellom p-piller, minipiller, p-stav, kobberspiral, hormonspiral, kondom, p-sprøyte, p-plaster eller p-ring. Visste du forresten at det finnes flere ulike hormonspiraler?

Vi på Oslo jordmor og og kvinnesenter er interessert i å finne prevensjonsmetoden som passer nettopp deg. Hos oss får du raskt time og trenger ingen henvisning.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *