P-ring

(Inneholder både østrogen og gestagen)

Det finnes kun en type på markedet – NuvaRing. Den inneholder begge de kvinnelige kjønnshormonene – østrogen og gestagen. Den består av et mykt plastmateriale som settes inn i skjeden. Den er 5,4 cm i diameter og 4 millimeter tykk. P-ringen klemmes sammen mellom pekefinger og tommel og settes inn i skjeden. Det er ikke viktig hvordan den er plassert i skjeden, bare den settes inn slik at det føles komfortabelt. Her frigis det hormoner jevnt i de tre ukene den skal sitte inne. Etter 3 uker skal ringen tas ut av skjeden og kastes. Du skal da ikke ha noen p-ring der de neste 7 dagene, og i de dagene du ikke har p-ring vil du få en menstruasjonslignende blødning. Den åttende dagen setter du inn en ny p-ring og slik fortsetter du. P-ringen virker på samme måte som p-piller. Den er like sikker som p-piller.

Eksempel: Du setter inn en NuvaRing mandag kl. 17.00. Mandag 3 uker senere kl. 17.00 tar du den ut. Neste mandag kl. 17.00 setter du inn en ny p-ring. Man kan også sette inn ny ring direkte og dered «hoppe over» menstruasjonen.

Virkningsmekanisme: Hemmer eggløsning, slik at du har ingen eggløsning så lenge du bruker p-ring. Livmorslimhinnen påvirkes slik at den blir uegnet til å ta imot et befruktet egg, slimet i livmorhalsen blir tykt og dermed mindre gjennomtrengelig for sædceller.

Fordeler: Enkel å bruke. Man slipper å ta en pille hver dag. Lite bivirkninger. Ellers som for p-piller. Høy sikkerhet. Ulemper: Må huske å fjerne og sette inn ny p-ring. En sjelden gang ubehagelig for partner. Bivirkninger det samme som for p-piller.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *