Oslo jordmor og kvinnesenter - Logo

Informasjon til deg som er nettopp har blitt gravid

nettopp blitt gravid

Er du en av dem som nettopp har blitt gravid eller oppdaget at du er gravid? Eller planlegger kanskje du og partneren din graviditet?

En spennende tid i møte

For den vordende mor og partner er denne tiden en periode fylt med forventning, glede og ofte en følelse av undring over det som skjer inne i kroppen. Det kan i det hele tatt være en overveldende blanding av følelser. Noen føler seg umiddelbart glade og spente, mens andre kan føle seg usikre og kanskje til og med redd. Det er helt normalt å ha en rekke tanker og følelser i denne fasen.

Oppsøk jordmor

I starten av et svangerskap er det anbefalt med en helsesamtale. Dette etter nasjonale retningslinjer fra helsedirektoratet. Under denne samtalen fyller vi blant annet ut helsekortet som du skal ha med deg ved hver kontroll under svangerskapet. Du får mulighet å ta opp ting du lurer på og jordmor vil spørre deg litt om dine livsvaner.

Videre vil det også tas en kontroll av urin, blodtrykk og noen blodprøver som anbefales under svangerskapet. Du vil også få informasjon om alternative fødeplasser for dere. Vi ordner med søknad for fødeplass og rutineultralyd som utføres ca graviditetsuke 17-20. Dersom dere ikke bestemt dere hvor dere ønsker føde i løp av samtalen, kan vi gjøre det i etterkant.

Oslo jordmor og kvinnesenter har flere jordmødre som kan følge deg opp under svangerskapet, ønsker du time til en av oss, booker du det her.

Du er hjertelig velkommen til oss for en helsesamtale og svangerskapsoppfølging!

 

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *