Svangerskapskontroll

Svangerskap

Få oppfølging av jordmor gjennom hele svangerskapet og etter fødsel. Vårt fokus er tid, trygghet og kvalitet.

Når du har fått en positiv graviditetstest bør du kontakte jordmor for å få tid til første svangerskapskontroll. 

På den første kontrollen fyller vi ut helsekort for gravide, søker fødeplass, snakker om normale forandringer i svangerskapet, livsstil og hva du kan forvente deg videre. Vi tar alle nødvendige prøver og setter opp en plan for oppfølging i svangerskapet. 

Det er viktig for oss at du får mulighet til å snakke om det du har på hjertet og får svar på spørsmålene du måtte ha. Jordmor er en god samtalepartner som vil lede deg og din partner gjennom svangerskapet på en trygg og profesjonell måte. 

Hos oss får du raskt time og vi er tilgjengelige for deg om du har behov for en ekstra prat eller kontroll. Vi tilbyr også hjemmebesøk, ammeveiledning og etterkontroll etter fødsel. På denne måten får du kontinuitet i oppfølgingen og blir godt kjent med din jordmor. 

Dersom du ønsker en ultralyd, kan dette gjøres hos våre gynekologer fra graviditetsuke 6. Vi har også ultralydjordmor som utfører ultralyd fra uke 11. 

Er du gravid og har behov for en lengre samtale med jordmor om et bestemt tema, bestiller du tjenesten «jordmorsamtale». Du kan bestille samtale med jordmor uavhengig av hvor du får svangerskapsoppfølging. 

Er du gravid?

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få relevant informasjon om vanlige plager og kontroller som anbefales.