Infertilitetsutredning

Infertilitetsutredning

Barneønske, uten å lykkes?

Utredning startes vanligvis når man har forsøkt å bli gravid og hatt regelmessig seksuelt samliv i omkring et år. Jo eldre man er, desto raskere er det aktuelt å starte en utredning. Hvis kvinnen har passert 35 år kan det være aktuelt med utredning allerede etter seks måneder.

Infertilitetsutredningen starter hos en spesialist i gynekologi. Utredningen er både diagnostisk og prognostisk. 

Viktige faktorer i utredningen er historikk og sykehistorie, ovulasjon,  ovarialreserve/-kapasitet/eggreserve, gynekologisk anatomisk undersøkelse og undersøkelse av sædkvaliteten. 

Hensikten med utredningen er å gi en rimelig prognose for graviditet uten behandling, prognose for graviditet med behandling samt informasjon om behandlingsalternativer. 

Det vil være til stor hjelp hvis du har oversikt over din menstruasjonssyklus. Bruk gjerne en app eller en annen form for blødningskalender i noen måneder på forhånd, for å få oversikt. 

Blodprøve bør tas på syklusdag 1-3 og ultralyd på syklusdag 10-12 (eller 2-4 dager før eggløsning). Blodprøverekvisisjon kan hentes hos oss når du har bestilt time for infertilitetsutredning, slik at prøvene blir tatt i forkant av ultralydundersøkelsen. 

 

Gynekolog oslo

Du er velkommen til oss uavhengig av hvor du bor. Du trenger ingen henvisning. Vi holder til midt i Oslo sentrum. Bestill time her