HURRA! Vi har fått ultralydjordmor

Weronica Roksvåg - Ultralydjordmor

For å dekke etterspørselen etter ultralyd for gravide, utvider vi vårt tilbud. Vi er så stolte og sprudlende glade! Endelig kan vi ønske en ultralydjordmor velkommen til jentegjengen ved Oslo jordmor og kvinnesenter.

Vår ultralydjordmor

Ultralydjordmora vår heter Weronica Roksvåg. Hun har stort sett jobbet som jordmor ved fødeavdeling siden hun ble utdannet i 1998. I 2018 fullførte Weronica videreutdanning til ultralydjordmor ved NTNU. Weronica forteller at hun alltid har vært nysgjerrig på ultralyd. Hun har lenge visst at denne videreutdanningen var den rette,  men det skulle likevel ta nesten 20 år før det lot seg gjøre.

Weronica er faglig engasjert og jobber for å fremme jordmorfaget. Hun forteller ivrig om fosterutviklingen som skjer så utrolig raskt. Og hun synes det er fascinerende  at man kan fremstille bilder av fosteret med hjelp av lyd. På spørsmål om hvorfor hun valgte nettopp denne jobben er Weronica helt klar: «Det beste med å være ultralydjordmor er at jeg hver dag gjør en forskjell. Å få være tilstede når vordende foreldre ser bilde av sitt lille nurk for første gang, det er veldig spesielt!» I møte med den gravide og partner er det viktig for henne at hun gir nok informasjon og trygghet slik at både den gravide og partner føler seg ivaretatt.

Weronica synes det er viktig at man er klar over at vi i Norge ikke har noen regulering for hvem som får utføre ultralyd. Hun anbefaler derfor at man får ultralyd utført av helsepersonell med utdanning og kompetanse til å vurdere ultralydbildene. Hun anbefaler også at man har litt urin i blæren (da blæren løfter opp livmoren) når man kommer til ultralydundersøkelse. Det er også en fordel om man har spist i forkant av undersøkelsen.

Weronica vil være tilgjengelig både på dag- og kveldstid. Hun tar imot alle gravide fra uke 11 (ultralyd mellom uke 6-11 gjøres av våre gynekologer).

Ultralydjordmoren tilbyr også 3D/4D ultralyd.

Velkommen til Weronica!

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Gratis introduksjonskurs Onsdag 1.6.22 kl. 20:00 – 20:30

hypopressiv bekkenbunnstrening

  • Styrker bekkenbunn
  • Styrker indre kjernemuskelatur
  • Passer for alle
Bli med å lær om teknikken som er et alternativ til tradisjonelle knipeøvelser!