Svangerskapsoppfølging

Gratulerer med svangerskapet! Nå har dere en spennende tid foran dere. Når du oppdager at du er gravid, bør du ta kontakt med jordmor slik at du får avtalt time for den første graviditetskontrollen. På denne første kontrollen vil Oslo jordmor og kvinnesenter sette opp en plan for videre svangerskapskontroller. Dersom du ønsker en tidlig ultralyd, kan dette gjøres av våre gynekologer fra graviditetsuke 6. Du trenger ingen henvisning.  


Svangerskap- oppfølgingJordmor er en god samtalepartner som vil lede deg og din partner gjennom svangerskapet på en trygg og profesjonell måte. 


Oslo jordmor og kvinnesenter tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer for svangerskapsomsorgen og følger deg frem til fødselen. Du er velkommen til oss på første konsultasjonen så snart du har funnet ut at du er gravid.  Den første konsultasjonen består av en helsesamtale hvor vi setter av god tid og starter utfylling av helsekort for gravide og søker fødeplass.

Ta gjerne med din partner på denne samtalen da det vil bli gitt mye informasjon både i forhold til fødetilbud, svangerskapsoppfølging, diverse kurser som kan være lurt å ta. Vi snakker også om de vanligste forandringene i kroppen som skjer i svangerskapet og hva som er viktig for dere i forhold til den kommende tiden. Vi tilpasser oppfølgingen i forhold til dine behov og ønsker.

 

 

Husk å ta med morgenurin og helsekort for gravide til alle konsultasjonene.

BESTILL TIME