Svangerskapsoppfølging

Gratulerer med svangerskapet! Nå har dere en spennende tid foran dere. Når du oppdager at du er gravid bør du ta kontakt med jordmor, slik at du får avtalt time for den første graviditetskontrollen. På den første kontrollen vil Oslo jordmor og kvinnesenter sette opp en plan for videre svangerskapskontroller. Dersom du ønsker en tidlig ultralyd, kan dette gjøres av vår gynekolog fra graviditetsuke 6. Til gynkologen kan du bestille time uten henvisning. 


Svangerskap- oppfølgingJordmor er en god samtalepartner som vil lede deg og din partner gjennom svangerskapet på en trygg og profesjonell måte. Dersom du velger å gå til kontroll ved Oslo jordmor og kvinnesenter vil du få et opplegg som er tilpasset deg.


Oslo jordmor og kvinnesenter tar utgangspunkt i nasjonale retningslinjer for svangerskapsomsorg frem til fødselen. Du er velkommen til oss på første konsultasjonen så snart du har funnet ut at du er gravid.  Den første konsultasjonen består av en helsesamtale hvor vi setter av god tid og starter utfylling av helsekort for gravide og søker fødeplass.

Ta gjerne med din partner på denne samtalen da de vil bli gitt mye informasjon både i forhold til fødetillbud, svangerskapsoppfølging, diverse kurser som kan være lurt å ta for å bli best mulig forberedt til barnet skal komme: Svangerskapskurs, forberedelse til foreldreskapet og styrking av parforholdet, fødselsforberedelse og kurs om barseltid og amming.

Vi snakker også om de vanligste forandringene i kroppen som skjer i svangerskapet og hva som er viktig for dere i forhold til den kommende tiden. Vi tilpasser oppfølgingen i forhold til dine behov og ønsker.

På alle konsultasjonene vil vi måle blodtrykk og ta urinstiks. Mellom svangerskaps uke 12-16 tar vi nødvendige blodprøver og sender til analyse. Fra uke 24 måler vi livmorens størrelse og lytter på barnets hjertelyd. Du vil bli tilbudt ultralydskontroll rundt graviditetsuke 17-21 på det sykehuset du får fødeplass hos. Dersom dere ønsker ultralydundersøkelser utover denne, kan vår gynekolog hjelpe dere med dette.

Det vil bli lagt stor vekt på god tid til samtale hos Oslo jordmor og kvinnesenter.

Husk å ta med morgenurin og helsekort for gravide til alle konsultasjonene.

VELKOMMEN TIL Oslo jordmor og kvinnesenter!