Kostholdsveiledning

kostholdsveiledning

 

Individuell kostholdsveiledning:

Har du et mål du ønsker å nå? Trenger du hjelp til å gå ned eller opp i vekt? Mange slankekurer er kortvarige og gir deg ikke det du trenger av vitaminer og mineraler. Når kuren er over er det fort gjort å falle tilbake til gamle vaner, og kiloene sniker seg på igjen. Få individuell veiledning, og sitt igjen med et kosthold du vil trives med, og som du kan ha resten av livet – som gir deg det DU trenger.  

Kostholdsveiledning før, under og etter graviditet:

Hvordan bør du spise under graviditeten? Det dukker opp mange spørsmål når man blir gravid. Få individuell veiledning i hvordan du bør spise under graviditeten, og få hjelp til å takle utfordringer som du kan møte på underveis. Lær mer om hvilken mat du bør spise mer av, og hvilken mat du bør unngå. Har du utfordringer som overvekt/undervekt eller næringsstoffmangler kan du få veiledning innenfor dette.

Etter en graviditet ønsker de fleste å finne «tilbake til seg selv». Amming øker energibehovet, og gjør det lettere å gå ned i vekt, men det er viktig å gjøre det på en måte som er sunn for både mor og barn.

Det er ikke uvanlig at det tar lang tid å bli gravid, og noen ganger kan det skyldes for eksempel næringsstoffmangler, overvekt eller undervekt.  

Kostholdsveiledning ved overgangsalder

I overgangsalderen endrer kroppens behov seg. Mange sliter med hetetokter og uønsket vektoppgang. Utfordringen for mange er at næringsstoffbehovet er det samme som før, mens energibehovet har endret seg. Hormonelle forandringer i overgangsalderen øker også risikoen for å legge på seg rundt livet fremfor hoftene. Få råd om hvordan du kan redusere risikoen for benskjørhet, minimere hetetokter og opprettholde forbrenningen din.

Kostholdsveiledning ved allergier og intoleranser

Har du fått påvist en allergi/intoleranse eller er usikker på om det er noe du ikke tåler? Dersom du er usikker på hva du kan eller ikke kan spise kan en kostholdsveiledning være lurt. Det er viktig at kostholdet ikke begrenses mer enn nødvendig, og at du dekker næringsstoffbehovet ditt.

 BESTILL TIME

Er du interessert i kurs som ernæringsrådgiver Maren holder se her