Privat gynekolog

Hos Oslo Jordmor og kvinnesenter jobber vår gynekolog Hildegunn. Hun er spesialist innen gynekologi og fødselshjelp og har lang erfaring innenfor gynekologiske problemstillinger. Når du ønsker å gå til en privat gynekolog betyr det at du som pasient og kunde ikke trenger henvisning fra fastlegen din for å komme til gynekologen.  

Når trenger man en gynekologisk undersøkelse? 

De aller fleste kvinner har behov for å gå til en gynekolog en eller flere ganger i løpet av livet. Føler du ubehag i underlivet, har smerte eller blødninger bør dette sjekkes opp raskt. Vi anbefaler at du bestiller time om du har nyoppståtte smerter i magen, nedpress eller tyngdefølelse. Gynekologisk undersøkelse er også aktuelt om du har smerte ved samleie, sterke menstruasjonssmerter eller urinlekkasje. Vi anbefaler at du ikke går med plager over tid.  

Det er viktig at man tar celleprøve minst hvert 3. år som anbefalt. Hvis du ønsker å bare ta en celleprøve, uten gynekologisk undersøkelse, kan du gjøre dette hos  jordmor.

Vaginale blødninger etter klimakteriet bør alltid kontrolleres og utredes av gynekolog.   

Gynekologisk undersøkelse med ultralyd 

Ved en gynekologisk undersøkelse ser gynekologen på vulva og undersøker vagina og livmorhals. Gynekologen vil også kjenne på livmor og eggstokker. Avslutningsvis blir det tatt en ultralyd. Vaginal ultralyd vil si at man får en ultralydprobe/ultralydstav inn i skjeden. Med ultralyd undersøkes livmoren, livmorslimhinnen, eggstokker og gynekologen ser hvor kvinnen er i sin menssyklus.  Med ultralyd kan gynekologen også vurdere om en spiral er plassert riktig, om kvinnen har muskelknuter i livmoren eller cyster på eggstokk. Ultralydundersøkelse er også en viktig del av en infertilitetsutredning. 

I tillegg til gynekologisk undersøkelse med ultralyd kan vår gynekolog Hildegunn tilby blant annet: 

  • Infertilitetsutredning individuelt/ par 
  • Klimakterierådgivning (overgangsalder) 
  • Celleprøve fra livmorhalsen 
  • Utredning av generelle gynekologiske problem som for eksempel blødningsmønstre (fravær/uregelmessige/store blødninger), sterke menssmerter, uvanlig utflod, endometriose og PCOS (polycystisk ovariesyndrom) 
  • Tidlig ultralyd uke 11-13. 
  • Ultralyd etter uke 14 
  • 3D/4D ultralyd 
  • NIPT-test (test for kromosomfeil hos foster)

Privat gynekolog midt i Oslo 

Oslo Jordmor og kvinnesenter holder til midt i Oslo sentrum, like ved Tinghuset. Du kan komme til oss uavhengig av hvor du bor. Du trenger som nevnt ingen henvisning og du er hjertelig velkommen. Time til gynekolog bestiller du her.  

  

 

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *