Trenger jeg å gå på fødselsforberedende kurs?

Dette er et spørsmål jeg ofte får når jeg har svangerskapskontroll med en gravid. Fødsel er veldig individuelt og ingen fødsel er lik og man vet «aldri hva man går til». Fødsel er en naturlig hendelse i en kvinnes liv og kvinnekroppen er jo lagd for å føde barn så trenger man å være ekstra forberedt?

Mitt svar er som regel ja! Ja, det er lurt å forberede seg til fødselen. Man går gravid i ni måneder og hele graviditeten er jo en forberedelse til fødselen men det kan også være lurt å forberede seg med å få kunnskap om hva som skjer i kroppen under fødselen, hvorfor det gjør vondt og hva man selv som fødende kan gjøre for å underlette fødselsprosessen og hva partner kan gjøre for å støtte/hjelpe for i de fleste tilfeller er man jo to om det. Hvordan starter ofte fødselen og hvorfor tar det ofte lang tid første gang man føder? Hva kan man gjøre hjemme før man reiser til sykehuset og hva skjer når man kommer inn dit? Fødsel er en stor jobb man skal igjennom kroppen er forberedt men det er også viktig å være forberedt mentalt på hva man kan forvente.

Vi snakker noe om dette på svangerskapskontrollene, men de fleste føler allikevel at et kurs kan være nyttig og ikke minst for partner som ikke går gravid og ikke kan føle på samme måte som den som er gravid. Det er også gjort en undersøkelse på hvordan nytte førstegangsfødende har av og ta et fødselsforberedende kurs og man fant ut at det var en signifikant forskjell på at de som hadde gått på fødselsforberedende kurs satt igjen med følelsen av å ha hatt en god fødselsopplevelse enn de som ikke tatt kurs- så det er en god investering.

Vi her på Oslo jordmor og kvinnesenter holder flere typer kurs i fødselsforberedelse se her.

Dersom du ikke finner et kurs som passer- mail oss så tar vi et individuelt kurs for deg/dere.

Jordmor Karin, Oslo jordmor og kvinnesenter

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *