Positiv graviditetstest

graviditetstest

Positiv graviditetstest vil for de som planlegger graviditet komme som en glad beksjed. Mensen har uteblitt og du har nettopp funnet ut at du er gravid! Gratulerer 😊

Noen kjenner på glede med en gang andre kjenner på panikk- hjelp hva er det vi har gitt oss ut på!!! Det er vanlig å kjenne på mye bekymring om det skal gå bra eller ikke. I denne fasen her er det mye følelser som skjer inni oss. Dette er noe spesielt for deg som er gravid kan kjenne  på,  men også du som er partner kan oppleve bekymring og mye tanker.

Kanskje har du som nylig fått beskjed med positiv graviditetstest begynt å kjenne på trøtthet og litt småkvalm? Eller så kjenner du kanskje ingenting? Begge deler er veldig vanlig. Noen kjenner på symptomer med en gang andre kjenner ingenting.

Hvis du ikke allerede begynt med folsyre (folat) i planleggingen av graviditet, anbefales at du starter nå. Det anbefales å ta tilskudd av folsyre frem til uke 12. I tillegg er det anbefalinger at man som gravid ser over inntak av jod, omega3 og d-vitamin da mange trenger tilskudd av dette.

Inne i livmoren kan man fortsatt ikke se at du er gravid i starten av denne uken- man kan se at slimhinnen inne i livmoren kanskje har blitt litt tykkere, men det er fortsatt for tidlig og se foster og hjerte enda med ultralyd.

Kroppen din jobber i høygir med at lage dette barnet, kan neste sammenligne det med en sor fabrikk. Ikke er det rart hvis du kjenner at du er litt trøttere og sover mere. Det er energikrevende for kroppen å gå igjennom de første ukene. Har du behov for å snakke med jordmor, er også dette mulig online.

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *