Babyfabrikken

babyfabrikken

Full fart i babyfabrikken, tidlig i graviditeten. Allerede fra ca graviditetsuke 6 kan man se et lite hjerte som slår inne i livmoren. Du kan ofte begynner å kjenne på redusert form. Du er ofte sliten og trøtt. Kanskje kvalm eller bare matlei. Kroppen din jobber på høygir, blodvolumet øker og hormonene påvirker glatt muskulatur slik at mange kan få litt lavere blodtrykk og man kan fort føle seg litt svimmel og mange føler seg andpusten hvis du går i trapper eller oppoverbakker. Dette er normale svangerskapsforendringer. Senk tempoet og pass på at du får i deg nok væske.

Det er også vanlig med treg mage og luftsmerter som også kommer av at hormonene gjør at tarmene blir lite mer avslappet. Fiberrik kost, mye drikke og bevegelse kan hjelpe. Et tips for de som liker Kiwi er og spise en litt godt moden kiwi til frokost hver dag- mange av våre gravide kan signere på at det funker!!

Det er mye som skjer, både fysisk og psykisk. Noen kjenner på eufori og glede og andre kjenner på mye tvil og usikkerhet i forhold til å skulle bli foreldre. Kjenner du at du er i tvil eller at du har mange tanker du trenger å få «ryddet» litt opp i er det ofte fint å dele de med noen. Ikke bær på tunge ting alene. Det å komme på svangerskapskontroll tidlig er fint, da får du snakket om ting som opptar deg. Vi informerer om det som skjer i kroppen og hva du kan forvente deg. Det er også fint å få sendt henvisning til sykehuset du skal føde

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *