Er det mulig å få ned sykefravær blant gravide arbeidstakere?

Oslo jordmor og Kvinnesenter har opparbeidet seg god erfaring med oppfølgning av gravide på arbeidsplassen. I 2008 startet vi prosjektet «gravid og i arbeid «, i samarbeid med sykehjemsetaten i Oslo. Leder, den gravide og jordmor hadde tre samtaler i løpet av svangerskapet, hvor det ble gjort risikovurdering av arbeidsplassen samt utarbeidet individuell tilretteleggingsplan. Prosjektet ga gode resultater i form av redusert sykefravær og reduserte kostnader, og ble derfor innført som rutine i sykehjemsetaten.

Vi ser at god tilrettelegging for gravide reduserer sykefraværet. Vi erfarer også at det ofte er små justeringer som skal til. Det viktigste er at den gravide opplever at hun blir sett og hørt, samt at engstelse blir redusert.

Det har vært gjennomført en rekke prosjekter som skal gjøre det lettere for gravide å være i jobb og jordmødre har en nøkkelrolle i disse prosjektene. Mye tyder på at virksomheter med en ”gravidepolitikk”, som satser seriøst på å legge til rette for gravide, lykkes best.

Er dere interessert i å høre mer om hva Oslo jordmor og kvinnesenter kan bidra med, ta kontakt med oss for en uforpliktende samtale, mail post@oslojordmor.no / telefon 92828833. Det er gode muligheter til å få ned sykefraværet og øke trivselen på din arbeidsplass.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *