Ultralyd i graviditetsuke 17

Ultralyd i graviditetsuke 17

Ultralyd i graviditetsuke 17, en fotomodell på besøk

Litt trangt er det her inne, men jeg klarte få tak i denne snora for å holde meg fast …. dette var synet et spent par i dag fikk oppleve på ultralyd hos gynekolog Stina, deres ventede nye familiemedlem, 17 uker gammel har hengt navlesnoren rundt håndleddet som en veske . Hva skjer om babyen drar tak i den? spør den spente mammaen.

Babyen har godt med plass og rikelig med fostervann, som medvirker til at det ikke er uvanlig eller farlig å snurre seg inn litt i navlesnoren. Barnet turner rundt og beveger seg hele tiden, sier gynekolog Stina til paret. Under tiden de snakker, ser de at barnet drar ut armen og frigjør den fra navlesnoren.

Ultralydbilde av et barn
Ultralyd i graviditetsuke 17

Rutineultralyd

Mellom graviditetsuke 17-20, får du tilbud om såkalt rutineultralyd på det sykehus du har fødeplass. På denne kontrollen kan det hende at terminen blir justert noen dager frem eller tilbake. For å bekrefte at barnets anatomi ser normal ut så langt, gjennomgår vi en undersøkelse. Det vil også oppdages om du er gravid med et eller flere barn. Ultralydundersøkelsen tar også før se morkaken, hvor den ligger.

Mange  ventende foreldre er spent på denne undersøkelsen, og vi anbefaler at du har med deg din partner.

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *