Langtidsprevensjon

Langtidsprevensjon

Å administrere langtidsprevensjon er en del av jordmors kompetanse!

Å være jordmor er et fantastisk spennende varierende yrke. Heldige meg som har blitt jordmor og får drive med det jeg brenner for, «kvinnehelse»!

Dagene hos Oslo jordmor og kvinnesenter er varierte og enkelte tilfeller er vi ikke på vårt kontor uten ute hos andre jordmødre, helsesøstre og leger for å veilede i spiralinnsettelse. Den siste måned har jeg vart på 3 helsestasjoner for veiledning, slik at nå er det ennå flere jordmødre og helsesøstre i Norge som tilbyr spiralinnsettelse på helsestasjon.

Dette er utrolig bra og viktig, å få økt kompetansen slik at tilgjengelighet for deg blir lettere. Økt tilgjengelighet på LARC, langtidsprevensjon, er en nasjonal satsning og Oslo jordmor og kvinnesenter ønsker bidra.

Stønad for prevensjon

Er du mellom 16 og 22 år, får du en økonomsik stønad i forhold til prevensjon. Du får helt dekket kostnaden frem til 19 år på både spira, p-stav og p-piller, deretter deler av kostnaden.  Bidragssatsen varierer  og minsker ju eldre du blir.

Kontakt oss for veiledning på arbeidsplassen

Ta gjerne kontakt med oss om du ønsker vite mer om vår veiledning ute på arbeidsplassen.

 

Er du en av de som kommet over denne siden, men ønsker få satt inn spiral eller p-stav. Du finner mer informasjon her. Velkommen skal du være! Timebestilling kan gjøres online.

Hilsen jordmor Cecilia, Oslo jordmor og kvinnesenter

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *