Mammakroppen

mammakroppen, etterkontroll etter fødsel, barseltiden

At to celler kan blir til et menneske, er nesten ikke til å tro. Og at kvinner har en kropp som kan bære frem et slikt lite perfekt menneske er helt fantastisk. Likevel går mange rundt og klager på denne kroppen, ikke er fornøyde, sier stygge ting om den eller har dårlig holdning for å skjule noen valker. Dette er en skam mot mammakroppen. Vær stolt, mammakroppen er vakker!

I barseltiden opplever nybakte mødre mange endringer både psykisk og fysisk. Man har for eksempel renselse, melkespreng, lekkasje fra brystene, nattsvette, hevelse, bekkensmerte, sårhet i underlivet, smertefulle sting, barseltårer, etterrier og hemoroider.

Når barseltiden er over anbefales det en etterkontroll. Denne kontrollen kalles ofte «6-ukers kontroll», men det er ikke så viktig at kontrollen skjer akkurat da. Hos oss får du snakket om det du har behov for og vi setter av god tid, slik at vi kan snakke om følgende tema:

  • Fødselen
  • Amming/flaskemating
  • Prevensjon
  • Seksualitet etter fødselen
  • Morsrollen

 I tillegg til å måle blodtrykk og sjekke ditt behov for jerntilskudd, gjør vi en gynekologisk undersøkelse hvor vi undersøker eventuelle rifter, sjekker din kontakt med bekkenbunnsmuskulatur og gir veiledning i knipeøvelser.

Vi kan ta celleprøve om du har behov for det.

Bestill gjerne etterkontroll hos en av våre jordmordmødre

Les mer om mammakroppen på plusstid.no, hvor vi har bidratt som plusstid-eksperter

Dette skjer med kroppen etter fødsel 

Underlivet etter fødsel

Dette er tegnene på fødselsdepresjon – og gode råd til deg som sliter!

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *