3D ultralyd for gravide

3d ultralyd for gravide

3D ultralyd for gravide 

Vi tilbyr 3D ultralyd  (samt 4D) ved Oslo jordmor og kvinnesenter. 3D ultralyd er en undersøkelse som gjør at man kan se hudoverflaten og ansiktstrekkene til fosteret. Et slikt ultralydapparat er veldig avansert og viser et detaljert bilde av barnet i 3D. 4D ultralyd viser mange 3D-bilder etter hverandre slik at det blir en film.  

Bli kjent med barnet

Når vi utfører 3D ultralyd blir du litt kjent med barnet som ligger inne i magen. Man kan se hvordan barnet beveger seg, kanskje smiler det eller ligger og sover? Det vekker mange gode følelser å se barnet sitt på denne måten. 3D-bildet gir en fin mulighet for å få en oversikt over hvordan fosteret utvikler seg. Det er også sånn at man kan avdekke eventuelle avvik som barnet måtte ha. Om dette skulle være tilfelle for deg/dere, vil det henvises til videre utredning av vår gynekolog eller ultralydjordmor.  

Kom til oss imellom uke 24 og 32 

For best resultat bør 3D/4D ultralyd tas mellom uke 27 og 32, da fosteret er mer utviklet og man får mer detaljerte og klare bilder. Det er noen faktorer som påvirker om bildet blir bra, blant annet mengden fostervann, hvordan barnet ligger og morkakens plassering. Vi kan derfor ikke garantere et bra bilde. Venter du tvillinger anbefaler vi at du ikke kommer så sent i svangerskapet, da det er trangere forhold. Bildene vi tar kan du få tilsendt direkte til din telefon. Ønsker du ikke dette kan du også få bildene på en USB-minnepinne. 

Undersøkelsen utføres av videreutdannet og sertifisert ultralydjordmor eller vår gynekolog med lang erfaring innenfor svangerskap og fosterutvikling. 

Er ultralyd trygt for barnet? 

Ultralydundersøkelse er trygt for barnet – også om det gjøres mange undersøkelser i svangerskapet. Her hos oss har behandlerne våre kompetanse med tanke på ALARA-begrepet (As Low As Resonably Achieveable). Dette betyr at grensene man har for stråledoser ikke er satt etter «så høyt som det er trygt» men «så lavt som rimelig mulig». 

Vi på Oslo jordmor og kvinnesenter er her for å hjelpe deg og ivareta din helse og dine behov på best mulig måte. Vi har privat gynekolog og du trenger ingen henvisning for å komme til oss. Vårt mål er at du som oppsøker våre tjenester skal føle deg trygg og ivaretatt når du kommer til oss. 

Facebook
Twitter
Pinterest

Relaterte innlegg:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *